Türkçe Dilin Tükürüğüdür.


Türkçe nereye gidiyor, nerden geliyor, ne yiyiyor ne içiyor. Beslenmesini bozan, ince ve kalınbağırsaklarını bir çırpıda darmadağın eden sebepler nelerdir?

Türkçe yaşayan bir koyun değil ki bir yerden gelsin bir yere gitsin. Olsa olsa insanların sırtından geçinen bit pire gibi bi asalak olabilir. Yani Türkçe bir yere gitmez, insanlar bir yere gider ve dil de peşinden gelir insanın. Ki bu gidişler ve gelişler dilin yegane beslenmesidir. Kültür emperyalizmi başlığında türkçenin değerlendirilerek, türk kültürünün giderek yok olmasını emperyalizme bağlayanlar; yok olmamayı gönülden destekleyen ama yok olucakları bilincini hiç vicdanlarında dillendirmeyenlerdir. Ulan öleceksiniz ve ölüyoruz. Türkçe de ölücek ve ölüyor. Konuya uygun slogan: "Roma rakamları ölmedi, saatlerimizde yaşıyor."

İnsankızının, uygarlık denkleminde nasıl bir rota izlediği gayet aşikarken, bir ara başlatılan "klavyeyi kullanmayalım, daktilo üreticileri pek kötü durumda" salaklığı daha fazla sürdürülemez. İnsanlar windows7 yi üretti, yarın windows5000 i üretecekler. Dil de bu üretilen teknolojilerden elbet payını alacak. Ancak hala şeklin ve ideolojinin üstüne abanan beyinlere sahip kullanıcıların, bu ölüm karşısında bir türlü irkilmeyip "antiagent" ilaçlarına bel bağlaması, ajda pekkan türkçesinin ajdar türkçesine dönüşmesini sağlamaktan öteye gitmeyecektir. Aslolan dil değil, uygulanan iletişimdir. Birisine ana avrat küfredilecekse, küfrün hangi dilden yapılacağı önemli olamaz. Ama yıllardır önemlidir dediler, aşksız bir milletin veledlerine! Oysa o dil ile ne söylediğiniz, neleri ürettiğiniz ve neleri nasıl sunduğunuz önemliydi. Bir dil bir insan, iki dil iki insan önermeleri üzerinden yığınla taşşak geçici laflar üretilirken, hiçbirini kaale almayan insankızı, şimdi gugıl amcanın tüm dilleri birbirine çeviren aygıtı sayesinde, bir insan birmilyon insan olabiliyor. Üstelik yüzlerce dilde anlatmak istediğimizi yazıyor, anlamak istediğimizi türkçeye çevirerek anlıyoruz. Ama hala çok güzel istanbul türkçesi kullananan kullanıcılar, mesela youtube'da önüne çıkan ve anlamadığı her cümleden sonra küfretmeyi tercih ediyor..!

Velhasıl türkçe, dilin tükürüğüdür. Her yere tükürmek için rastgele !

Yorumlar

Adsız dedi ki…
boşversene..ekonomin ne kadar güçlüyse dilin de o kadar güçlüdür.gerisi boşuna çabalama:)
Mesela ingilizce öğrenelim, hemen öğrenelim dedikçe, okuyalım efenim bol bol okuyalım, hatta sıçarken bile karşımıza çıkan her şeyi okuyalım dedikçe, anlamdan yoksun, kavramda bihaber kullanıcıların elinde daha çok oyuncak olur bu toplum.