Türkan Saylan'ı Kim Öldürdü

Türkan saylan değerli bir bilim adamıdır da zekeriya beyaz değersiz bilim adamı mıdır? Hatta bilim nedir ki adamı ne olsun mudur? Sosyoloji bilimdir de ilahiyat bilim değil midir? Hukuk çok mu hukukidir, avukatların yalancılığında? Hala karanlıktaki kara kedi masallarıyla avunan insankızı, ne insan doğmanın nede insan ölmenin gerçekliğini anladı. Milyon yıldır yerküreye gerçek değil, gerçeklerin acısı ve ajitasyonu hakimdir ve hakimiyet acıdır. Hakim olmak mesela önce yalancı olmayı gerektirir. Kim nereye ne kadar hakimse o kadar yalancıdır ki insanlığın medeniyet ölçüsüdür yalan. Bu yüzden yüksek tepelere hakim olma telaşı gerektirir. Bu yüzden kendi kendinden korkarak güvenlik için tel örgüler çeker insankızı. Ve sınırlarına mayın döşer, birisi basınca patlasın diye..!

Savaşlar mesela bir ve birçok yerde hakim olmak için yapılır. Bu yüzden bir ölenin yerine bin gelir denir. Amaç, gerçeğin değil acının ve avuntunun yanında yer almaktır. Amaç ajitasyondur. Nerde bir ağlayan görürsem yalnız başına, hiç oralı bile olmam. Ama nerde çokluk içinde ağlayan varsa orda kesin bi bokluk bulunur. Ölüm ağlatmaz, anlatır.

Evet, Türkan Saylan değerli bir biim adamıdır. Barış Manço çok değerli bi müzik adamıydı. Alev Sezer ölünce, mavi ay dizisi izlenmez olmuştu. Asuman Arsan ise Şişli'deki çöp evinde ölü bulunmuştu. Değer ve değersizlik insankızının aklını başından almış olmalı. Yoksa bu kadar insan, üstelik bir cenaze töreninde öç almak ve istediği tepeleri ele geçirmek için ağzından neden salya saçsın?

Yorumlar

bahtsız bedevi dedi ki…
Haberleri seyrederken anama ceddime sövüyor sanıyorum "birtakım" sunucuyu. Manipüle olanlara akıl takviyesi diliyorum.