Aşk 40 Kişiliktir

Aşk aslında 45 kişilik olup, 45 kişiliğin arasından 5'i bazı gerekçelerle ayrılmış kala kala da 40 kişilik aşk kalmıştır. Tabi bazı kutularda 100 yahut 20 gibi kullanışsız adetli olanları da mevcuttur. Burada bahsi geçen aşk, 40'ın xy diye tanımlanıp, sonra da xy yi sonsuza götürmek gibi basit bi denklemle ifade ediliş biçimidir. Aşkın sonsuza gitmeyişi mesela, denklemlerdeki xy nin sonsuza gitme olayının ciddiye alınmamasından kaynaklanır. Yani aşkı, basit bir cinsel deneyim ve tutkunun tavan yapması, arsız arzuların kılkuyruk edalar sergilemesi ya da deliliğin expresyonist tavrı olarak tanımlarsak, değil sonsuza gitmek, karşıdan karşıya bile geçemez. Hatta geçerken aniden kaza ya da bi kamyon caarrtttt diye geçirir ve ölür..!

Neden kar üstünde mermilerden kalp yazan birisi için muhtemel olasılıklardan ilki aşıklıktır? Çatılardaki kiremitleri kırarak sevgilisinin penceresi önünde gitar çalan adam acaba aşık mıdır, salak mı? Gayet IQ su yüksek, gayet dirayetli ve soğukkanlı, gayet de astronomik esprili tiplerin yaşadıkları aşk değildir mesela. Onların ki ölesine bi girdaptır ya da sinüs eğrisidir. Onun tabiatı böledir, bi batar bi çıkar mıdır? Oysa ki ne zaman çoğalmadan tekliğin önemine atıfta bulunur insankızı, ne zaman aşkın salaklığına değil zekasına, aşkın acısına değil astronomik esprilerine atıf yapar, o zaman sonsuza gitmeye başlar o xy... Ya da bana öyle geliyo. Mesela xy nin sonsuza gitmesi x ile y nin eşzamanlı olmasını gerektirmez mi? X sonsuza giderken / gitmeyi düşlerken, y nin “ bırak la ne sonsuzu, yemişim aşkın sonsuzluğunu” derse nah gider xy sonsuza..! Bu durumda olan x ve y lerden hangisi sonsuza gitmiyorsa, o kendini yara bandı sanır.


Aşk bir kişiliktir, birkaç kişiliktir, üç beş kişiliktir ve ıvırdır ve de zıvırlardan mürekkep don lastikleridir. Kim kimin donuna lastik sündürürse ona aşk olsun cinsidir..! Sanki aşk kişilik midir? Sanki eros adında bi dallama dolanmaktadır, elindeki oku onun bunun kıçına isabet ettirmeye çalışan. Sanki aşk bi şölenmiş de üstlerinden konfetiler dökülmesi kalmıştır. Yahut havaya atılan çiçeği kim kapıcak oyunu... Aşk 40 kişiliktir. hadi buyrun bakalım nolucak. Ne üçü, ne beşi. Tamı tamamına 40 vasati çöptür aşk, sonsuza giden kibrit kutusunun. Birisinin aynı anda yanması bir diğerine de sıçrayabilir mesela. Sonra buraya çöp dökmek yasaktır diyebilir birileri, derken öyle ya da böyle bi şekilde, sonsuza giden kibrit çöplerinin toplam 40 vasati çöpü yanmaya başlar. Hülasa aşk, 40 kişilik 40 vasati çöpüdür sonsuza giden kibrit kutularının. (Bkz. KAV)

Yorumlar