Modern Kadın

- ’’Bu kadar kaba-saba düşündüğünüzü sanmıyordum’’ dedi yuvasından çıkmış yanımdaki kız! Gözünün altındaki klişemsi asortik kırıkşıkları da… Bir süreliğine kısa bir skecin tahteravallisine bindi, aşağıya yukarıya, sadece kaşları ve dudakları hareket etti. Pandomimcilik oynadı, ata bindi, engelli koştu, bir ara cirit bile attı valla!
- Yani, nası bu kadar sert tavırlar sergiliyorsunuz anlamıyorum.
- Eee, herkes anlamaz sanattan! Hem nedir ki anladığınız sizin?
- Bu söyledikleriniz çoook eskide kaldı, artık günümüz kadını, çalışan modaaerrnn bir kadın..!
- Sorumun cevabı bu değildi ama bu ojelerinizin rengi çok hooş..!
Sorunun cevabını almak ya da almamak da bir şey anlatır bazen…dememe bile kalmadan, cümlelerimi bağlamlarla sıkıştıramadan, kelimelerime ramak bile atlatamadan, aynı yuvasına geri döndü yanımdaki kız!
Günümüz kadınlarının çalışması, onların modern olmaları için gerek-şart kipinin, hangi boyunu oluşturur? Modernlik nedir’i, modernlik hangi atın yelesidir diye de sorabilir miyiz? Bunları aşılacak tepeler olarak değerlendiremeyen yanımdaki kız, akli diyetlerine devam etmeye gitti belki de..! Modaaerrnn kadın çalışır, akıl yürütmez, makyaj yapar, okumaz, oduğunu anlamaz, okusa da genellikle psiko-dediko depresif yazıları tercih eder. Kosmopolimanyak dergisiyle sosyolojik testler yapar, cilt bakımını gece-gündüz uygular, derisini gerdirir, bakımlı olur, periyodik bakıma girer, araba kullanır. Araba kullanırken bile diyet yapabilir. Hatta, aniden karşısına çıkan, ‘dikkat, modaaerrnn kadın çıkabilir’ levhasına çarpabilir, otomobili denize yuvarlanabilir, suda çırpınırken, yine aynı şekilde kaza yapmış bir yakışıklıya rastalayabilir, yuh artık, böylesi de olur mu dedirterek, aşık bile olabilir. Ama…

Ama modaaeerrnn kadın; yemek yapmaz, vakti yoktur ya da bilmiyordur, zira annesi de bir başka modaaerrnn kadındır. Buna rağmen salatayı erkeğin yapmasını ister! Çamaşır yıkamaz, yıkanmayan çamaşırları asmaz, haliyle yakanmayan ve de asılmayan çamaşırlara ütü de yapmaz! Hatta ütüden nefret eder, ütüye gıcık olur. Kirli çamaşıra burun bükerek bakar, çamaşırlar da zaten ona inat olsun diye kirlenirler! Modaaerrnn kadının 8-10 tane hizmetçisi olur, her bir bok işlerle, hizmetçi ama ‘modaaerrnn olmayan kadınlar’ uğraşır. Hizmetçi kadın hizmetini verirken modaaerrnn kadına, ‘ileride birgün benimde hizmetçilerim olacak, ama ben onlara böyle eziyet etmiyecem’ hayallerini kurar, hayal kurarken camı da siler. Akşama benim adama ne yapsamı düşünür, işini bitirip evin yolunu tutarken pazara uğramayı da ihmal etmez! Ve nedense, pazarda da pazara giderken de minibüste de karşısına bir tane bile yakışıklı çıkmaz. Çıksa bile o yolunu değiştirir, aşık maşuk olmaz! Adam illa peşine düştüyse de polis çağırır. Polis de peşine düşerse ne yapar, bu belli değil ama sorulagelen sorular bölümünde yer almaya değecek kadar önemlidir modaaerrnn kadın sitelerinde!

Herkesin beyninde beliren otlar nedense hep aynı yüze bakıyor. Baktıkları yüz güneş olsa sanırsınız ki ayçiçekleri geçitindesiniz, bir tören, bir şölen havası hasıl olmuş gidiyor! Ama değil. Modaaerrn kadın denilenin tipi de öyle net ki! Karakteristik eğrisi yapılıp, güzide üniversitelerimizde okutulup, modaaerrnn kadının fay hatlarının haritası bile çıkartılmış durumda! Makyaj yapmayan kadın modaaerrnn kadın olamaz. Üzerindekilere uyumsuz papuç giyen antimodern kadındır. Moda denilen ve bir başka modern cinsin beğenisini ifade eden, zehir zıkkım ipeksilerle örterek en görülesi endamını, daha bi modaaerrnn olur. Neden, nasıl diye düşünmeden.

Modaaerrnn kadın çocuk da doğurmaz. Bedeni bozulur, formunu kaybeder. Genelde henüz hazır değillerdir çocuk doğurmaya. Öyle ya, hazır olunca modaaerrnn kadın, erkeğine damızlık öküz muamelesi yapacak.! Gel öküzüm çiftleşelim. Hadi öküz de hazır değilse nolacak modaaerrnn kadına? Doğanın da, fiziğin de, matematiğin de dışkısını çıkarmaya öyle bir kaptırdılar ki kendilerini, yakında bu tür cins varlıklara, yer kalmayacak dünyanın en büyük hayvanat bahçelerinde! İyi de iki gözümün çapakları, kim doğuracak bu çocukları? Hadi bi şekilde doğdular diyelim, - örneğin damızlık bir inek bulmak gibi, ne de olsa ineklerin formlarının bozulması önemli değildir, nasıl olsa inektirler - kim emzirecek? İnek mi? Hadi canım, abartmayalım ama yine de modaaerrnn kadının hep bir süt annesi olmuştur..! Birlikte zıkkımlanacakları yemekleri kim yapacak? Birisi yapacak ama kim? Düşünüyorumda, dişi kanarya ile erkek kanarya arasında da böyle sorunlar oluyor mudur acaba? Erkek aslan, hiç düşünmeden peydahladığı yavru aslanların nasıl beslenip, nasıl emzirileceğini hiç düşünüyor mudur? Düşünün, eskiden kümesinin tek horozu olan erkek, bir başka gün tavuk olarak döner mi hiç kümesine? Nedense doğada, dişi ile erkek arasında, biz insankızlarındaki gibi, böyle salak sorunlar olmuyor. Ya onlar da düşünüyorlar, ya da biz insankızları bok gibi düşünüyoruz. Hangisi? Birgün dişi kanarya, ‘..bıktım ulan senin bu vurdumduymazlığından, yumurtlamaktan da üstlerinde oturmaktan da bıktım, daral geldi valla..’ derse? ‘Hay sıçıyım senin şu kaprislerine de..’ derse erkek kanarya? Dişi kanarya, özgür bir karga ile idame ettirir hayatını. Erkek kanarya da başka dişiler bulur kendine. Sonra özgür kargadan olma, çok daha özgür ‘eşcinsel’ bir kanarga türer ki, onun ne bok yiyeceğini hiç kimse önsezemez. En modaaerrnn kadınlar bile!

Yorumlar