Hammurabi Kanunları


Şapka takmadan dolaşmak güzide ülkemizde hala suçtur. Ayrıca, mesela şu cezalar da halen yürürlüktedir: İzin almadan eğlence düzenleyenlere ve beygiri ile bir başkasının korkmasına neden olanlara, bir aya kadar hapis cezası verilir… Ve daha neler neler…

Zaten iki kişiden çekinmişimdir yahut böle gerisin geri durmuşumdır. Birisi elindeki cep kitabından hadis yahut ayet okuyanlar, diğeri de her çeşit tv programlarına ellerindeki anayasa ile çıkanlar. (Bkz: Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu)

Sayın hocamı, “yasa nedir hukuk nedir nihayetinde de kanun nedir bir anlatsam da herkesler de feyz alsın” durumunda gördüm yine. İyi de okuldaki öğrencilerin notlarını girmemişsin. Herifçioğulları büte mi kaldı, finalde geçti mi belli değil. Ama olsun, öğrenciler de canlı yayına bağlanıp oradan öğrensinler durumlarını. Keza din adamları da böyledir. Böyle ballı ballı anlatıcaklardır, dinleyenler de aşkla dolup huşu içinde salonu terk edeceklerdir. Güzide ülkemizdeki hukuk da bu yüzden guguk sayılır. Ayy ne iğrenç espriler yaparmışım. Ne esprisi değerli okuyucu. Yukarıdaki giriş cümlesi bizzat TCK maddesinden alınmıştır.

Ulen bir de yüzsüz yüzsüz tv lere çıkıp konuşmuyorlar mı kıl oluyorum. Yok elimdeki bu anayasaya göre şöyle yapılmalıydı, elimdeki şu kanuna göre de böyle yapılmalıydı. Bu ülkede “herkesin elindeki kendine” kanunundan başka kanun mu var? Ha var deniliyorsa neden yok? Ha yoksa, bu afra tafra niye? Ne zaman “aha lan bu adam güzel bir cevap verecek” diyince de şöle cevaplar geliyor: “Efendim geçtiğimiz senelerde tam bir güzel kanun düzenliyorduk ki elimizden aldılar. Oynatmadılar. “

Kır kalemi gitsin hakim bey. Hammurabi kanunlarına geri dönelim..!

Yorumlar

nihal olmayan adsız dedi ki…
gündelik hayatımızda kanunlar yok. mesela bir haksızlığa uğradığında ya adamı döveceksin -yapabiliyorsan- ya da sineye çekeceksin.
ya da
bidolu tüketici kanunu var, ama hala ürünü alana kadar kralsın aldıktan sonra kimsen kim.
orman kanunları ya da dervişlik yapıp sineye çekmek.
bunun dışında adamakıllı suç işlemen lazım ki kanunun varlığını hissedesin.
öyle teorik teorik feyz dağıtmak kolay tabi.
dinin teoriği ve pratiğine girmeye bile gerek yok :))
penny sinir olsa da, bu cevap yazları sanırım bilerek hiç ediyorum. robenin verdiği linkten enriko masyas dinliyom mesela, senlen hiç işim olmaz :)

bir ara, liberal ekonominin geldiği son nokta ile zenginden alıp fakire veren robin hood ekonomisine de değinmeliyim
kim olm bu nihal olmayan adsız kovboy...ya gitsin banada yorum yazsın yada sanada yazmasın...
bahtsız bedevi dedi ki…
Gömüklerini çıkarttırıncak detayıyla anlat evet. Çünkü ben de ameliyat olucam. Hemi de benim ağzımda bir değil 3 gömük var :/
bahtsız bedevi dedi ki…
Yannış yere yazmışım yav. Şu siyah fona beyaz yazıdan vazgeçin gözlerim kör olacak anasını satıyım. Karanlıkta yorumu nereye bırakacağımı da şaşırmışım. Sana da malzeme çıktı, 40 gün laf sokarsın artık.
şimdi sevgili marla, hatta souk yazmiim, sevgili marlacığım :)

yanlış yere yazman hiç önemli değil ve laf sokmak da hayatın kendisine has bi durum. Siyah renk itibariyle hayli çekici gelir bana. Kısacası başkalarını düşünerek elde edilmişler, çok pop "biloglar" oluyo. Bence sen monitör süzgeci kullan. Gömüklerin detaylarını da doğru yerdeki yorumlardan okursun.