Çiçekleri Çok Seven Kutsal Öğretmen Aleyisselamlar

...
Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum
Bütün çiçekleri getirin buraya,
Öğrencilerimi getirin, getirin buraya,
Kaya diplerinde açmış çiğdemlere benzer
...

nerde bi öğretmen görsem ya da örtmen türevli cümlelere denk gelsem, ceyhun atıf'a ait bu kansorejen etkili şiyiri hatırlarım. sanırım benim öğretmenlerim de kutsal bi mesleği icra ediyorlardı. diğerli dünyevi.! ya da diğer diye bir kavram o zamanlar yoktu. iyi de ya şimdi? şimdiye neden evrilmiyo bu öğretmen aleyisselamlar.

diyelim ki dünyanın bütün çiçekleri, sırf kıllık olsun diye öğretmen yerine hocaya verildi. hoca da çiçekleri şöle bi kendine doğru çekti ve kokladı: ohhhh mis gibi kokuyo a.q. e dünyada çiçek kalmadı ama..! Bunu da alaca doğan kuşunu, mitolojik anka hayvanına benzetilme çalışmaları olarak okuyorum. dünyanın bütün çiçekleri, embesil hocanın öğrencileri olarak betimlenmiş ya. bu ne kutsaliyet bu ne cevher be. öğretmen kutsalsa örneğin bakkal hüseyin amca hamile midir? bakkal hüseyin ekmek parasını kazanıyo ama hoca kutsal. zaten tüm hocalara dikkat edin, belki de sırf bu yüzden 'hoca değil öğretmenim diyeceksin' diyerek okullarda işlerini yapmaz, öğrenci vaftiz ederler.

üstelik konunun bir de kutsaliyet tarafı ve o tarafın verilişi var. bi çeşit rütbe töreni gibi olmalı. ya da bir tören, ayin, yortu havası olmalı. öyle ya işin içinde kutsaliyet var, boru mu? hemen kutsal bir kütük bulunur ve kutsal öğretmenlik nişanı kütüğe çakılırken izleyenler gözyaşlarına boğulur. kanımca bu kutsal öğretmenler çeşitli ibadethanelerde hutbe filan da vermeliler. öle bakmayın, diyanetin bi genelgesine bakar. mesleğin kutsal olanı ve olmayanı mı olur lan. meslek meslektir oturur efendi gibi işini yaparsın, çoluğuna çocuğuna çorba paranı kazanırsın. mübarek götümüzden uydurulmuş kutsaliyet kavramıyla, 10 yılda ancak 10 milyon angut yetiştirebilirdik. çok şükür yetiştirdik de.
- biz tam dört sene eğitim fakültelerinde dirsek çürüttük, (diğer fakültede okuyanlar ip cambazlığı yaptılar sanki) üstelik kutsal varlıklarız, devlet bize iş versin, öğretmenler gününde de dünyevi çiçeklerden istiyoruz
- E hani sen kutsaldın lan?
- Oljuunn çijekleji jook jeviyoom

Yorumlar