Çok Basit Bir Şey

Çok basit bir şey bu. Elinde bi "şey" olan, şey olan derken yanlış anlaşılmasın, mesela tüfek olan tetiği düşürünce herşey değişecek. Yepyeni bi dünya kurulacak. Böle yeşillikler, pembelikler, gecelikler, parmağında yüzük kolunda bilezikler, içinde kelebekler uçucak ibnemsi erkeklerin çükümsü beyinlerinde.

Elbette bilmemek maruz görülebilir bi edimdir. Ancak biraz önce, yönetim ve organizasyon yüksek lisans bölümünden mezun olan hanımkızımızın, hangi bölümden mezun olduğunu bilmemesini napıcaz?
- afedersiniz bi sorum daha olucaktı. ıkıkıkı
- evet.
- anabilim dalı ne, bilim dalı ne?
- bilim dalı ananınki, anabilim dalı da ananın anası, yani ebeninki !
- hiç yakışıyor mu size. bu yaptığınız çok ayıp. sizi şikayet ediiciim.
- nereye şikayet edeceğinizi biliyor musunuz bari?
...

türbanlı kızlar yüzünden geriye gittiğimizi düşünenler, nefes filmi ile kürt açılımını çözenler, şuna kürt sorunu demeyelim, pkk sorunu diyelim diyenler, isimler üstünde asimetrik paralelde üç buçuk burgu atıp yere düşenlerle, 5000 metreyi engelden bihaber koşanlarla aynı havayı solumak çok nefret ettirici bi durum. Yine de nefreti körüklememek için nefret ettirici durumlara bulaşmamak gerek ama malesef durumun kendisi bulaşıcı. Üstelik bu bulaşıcı durum yüzünden, kimseye bir şey bile anlatılamıyor. Mesela "şey" diyorsun. "sittir la ancuk, tikimin anteninin kurma kolu, cep telimi titremeye alır, ananın kukusuna yerleştiririm, çaldırır çaldırır kapatırım." diyo. Ne zaman birileri bişi anlatacak olsa, üstelik anltılacak şeyler bi kadar entersan olsa "kapat ulan çeneni dağıtırım" kısa mesajları yağıyor allahın bi lutfu olarak. kısaca herkes bişeye inanıyor ve inandığı şeye leke sürdürmek istemiyor. ama embesilliğe de inanılmaz ki. inanılan şeyler embesillikten mi kaynaklanıyor, inanıldığı için embesiller mi ürüyor orası da belli değil.

Mesela kurtlar vadisi dizisinden akademik kariyer hedeflenip doktora tezi yazılabiliyor, üstelik tezi yazan mezun edilebiliyor, mezun edilen öğrenciye doktora sınıfında da "küresel seyirci ve sinema" dersi okutulabiliyor, dersin o programa konma sebebi ise tamamen programdaki hocanın boşta kalmaması olabiliyor.

Çok basit şeyler bunlar: İlkel kullanıcıların ürettiği her şey ilkel kalır. Buna ilkel olan kullanıcıların, ilkellikten çıkarılma çalışmaları da dahildir!

Yorumlar