Sistem İncirinin İncisi

aslında buda bir sistem inciridir, üstelik kutsaldır...

yıllardır kullanıcılar için çok önemli olan, matah olan ve hatta elit bi kitleye hitap eden edimler, beklentiler, modern-amodern, iyi-kötü gibi ön tanımlar, iletişim için kullanıcıların en önemli yapı taşlarını oluşturdu. bu yapı taşlarının temeline bakılmadan ha babam de babam 8. katındaki banyonun seramiklerine göndermeler, klozetinin koku gidericisi hakkında ilerici ve zararsız(!) denklemler elde edildi. oluşmuş olan bu yapının en alt katının duvarına, bi kaç kullanıcı tarafından basit ve girişken boyalarla "am sik göt" yazılınca, yapının çağdaş klozet sahipleri, sanatsal ve elit seramik desen sahipleri, "olmaz olsun, bunu yapanlar zencidir" dediler. zira olmaz olsuncuydular ve işin düşünüş biçimini görmek işlerine hiç gelmiyordu.

her zaman olduğu gibi ilk tartışmaların göbeğine, anne babaların olmadığı bi platformda "am sik göt" yazmak neyseydi ama anne babanın olduğu, hatta minicik çocukların, şeker şukela pisipisilerin, çomar tomar köpeciklerin olduğu bir yerde "am sik göt" yazmak, çok kabaydı önermesi oturuverdi. oysa tam da bu düşünüş eleştiriliyordu...

"ne yani bırakalım herkes küfür mü etsin?" EVET ETSİN! vb. gibi bu basit düşünüş kalıbını anlamak şart olmuşken, hala ebegümecinden devşirilimiş laf-ı güzaflara bel bağlamak güdüklüğün kaymağıdır. çünkü bahsi edilen küfürlü ortamın sağlanması, "bırakmayalım bu zenciler küfür etmesin" önermesinden kaynaklanmıştır. yani zaten bırakılmamış ve küfrettirilmemişken küfür edilmiştir ! küfretmek ve hatta çok daha beter sosyolojik - psikolojik davranışlar konusunda lafın belini hergün kıran kullanıcıların, en basit küfür gördüklerinde kendilerinden geçmesi, küfredenlerin değil, küfretmeyenlerin hasta olduğuna işarettir. son olarak hiçin elde edildiği böylesine genel geçici ortamlarda, haliyle geçici çözümler önermek istiyorum: küfredenler ağızlarına biber sürülerek, kaynar kazana atılsın.

Yorumlar