Kadın ve Erkek İlişkileri Üzerine Basit Bir Analiz

Kadınlar ve erkekler diyeceğim ve derken genelleme yapmanın salaklığının farkında olarak genelleme yapıcam.

Genel bi çoğunluğuk olarak kadınların yemek, kıyafet, saç ve vucut bakımı gibi konulara ilgi yoğunlaştırması, onların düşünme faaliyetlerinden uzaklaşmasına ancak güzel giyim, güzel saç, güzel yemek gibi alanlarda zaman harcadıklarından estetik kaabiliyetlerinin gelişmesine yol açmıştır. Bu da kadınların duygusal mecralarının alabildiğine geniş ancak derinliklerinin olmadığını gösterir.

Benzer şekilde erkeklerin futbol, maç ve siyaset konularına ilgi yoğunlaştırması, onların düşünme faaliyetlerinden uzaklaşmasına, güç ve iktidar konularında aşırı zaman harcamaları sebebiyle duygusal mecralarının alabildiğine geniş ancak derinliklerinin olmadığını gösterir.

İşte çeşitli sorunlarla karşılaşıldığında, sorun çözümlerininde de sıkıntılar yaşanması, sorunu çözenlerin de benzer bir sığlıkta olduklarının işaretidir. Örneğin, "kadını ve erkeği anlamaya çalış", "bu davranışlarının hangi nedenle yapıldığını ara, onunla empati yap" demek de duygusal dünyanın alabildiğine geniş düzlüklerinden kaybolmak demektir. Oysa kural, davranışların rasyonel bir temele oturup oturmadığının sorgulanmasında yatar. Bu sorgulanma ise hissi edimlerin hortlatılmasıyla yapılamaz.

Yorumlar