VAR Canavarı

 - Kardeşim VAR'a git bak. 

- Yau VAR neden devreye girmiyor?

- İsyan VAR, hakem yok...


Böyle daha çok debelenir bizim kullanıcılarımız. Zira temel mantık hatasına itiraz etmezseniz böyle olur, böyle olmaya da devam edecektir. Nedir temel mantık hatası açıklayayım. Futbol gibi bir oyunun içine çizgi kontrolleri gibi basit, herkesin rahatlıkla anlayabildiği temel teknik uygulamaların dışına çıkıp VAR - YOK gibi saçma sapan sistemleri sokmamak gerekirdi. Soktunuz. Bizim kullanıcılarımızın alayı da bunu yıllardır alkışladı. Çünkü çizgi kontrolleri dışında maçın hakemi zaten kararını sahada verecektir. VAR'ı da en nihayetinde bir insan yöneteceğine göre tüm maçların 2'şer 3'er hakemi olur ve işler iyiden iyiye sarpa sarar. Bu VAR olur size VAR Canavarı. 


Bir kere VAR sistemine karşı çıkmazsan, teknolojiyle bu kadar yakın temas kurar da onunla adeta kucak kucağa yaşarsan, nihayetinde ne olacağını ben yıllar önce söylemiştim yine söylüyorum:


Kardeşim bu kadar teknik, bu kadar teknoloji taraftarı olunmaz. Bu futbol sadece bir futbol değildir anlıyorum fakat bu futbol, en nihayetinde insan oyunudur. Futbolcu insandır hata yapar, hakem de insandır hata yapar. Ancak sen temel mantık denklemi kurmaktan uzak durur, sadece MHK gitsin, hakem düdük assın dedikçe o denklemi sittin sene kuramaz, böyle debelenir durursun. Hayırlı uğurlu olsun. Önünüzdeki maçlara bakın.

Yorumlar