Berhudar Ol Fenerbahçe !

 3 gündür dikkatli bir şekilde hemen hemen tüm medyaya, içerik üreticilerine, irili ufaklı hemen tüm futbol yorumcularına baktım. Fenerbahçe ligden çekilirse nolur? Kötü olur diyen var, daha kötüye gider diyen var, değişen bir şey olmaz diyen var bla bla. 

Fakat ne yapılmasını söyleyen yok. Kendini Ali Koç yerine koyup ne yapacağını söyleyen yok! 

Şu ya da bu şekilde Fener-Trabizon maçının tatil edilmesinde herkes hemfikir. Ama olmuyor. Şu ya da bu şekilde taraftar sahaya girmiş ve kuralların ısırılmadığı çiğnenmediği yeri kalmamışken federasyonun bazı kararları alması gerekiyor ama yine olmuyor. Maçta güvenlik güçleri önlem alması gerekiyor ama o da olmuyor. Valhasıl nihayetinde Ali Koç'un Fenerbahçeyi yanlış yönettiği, yanlış kararlar aldığını söylememe rağmen bu sefer yapmaya çalıştığı ligden çekilme kararını sonuna kadar destekliyorum. Ali Bey 2 Nisan 2024 tarihinde "Artık Yeter" de ve ligden çekil. Fakat bu kararın ardından oluşabilecek ekonomik geri dönüşlerin fizibilitesini iyi oluştur, ölç biç ve kararının arkasında dur. Fenerbahçeliler de emin olun hemen hepsi takımına destek çıkacaktır. Yaralı futbola neşteri vur, ameliyata başla ve hiç korkma. Nihayetinde yaralı futbolun biraz canı yanacaktır ama ilerleyen yıllarda futbol iyileşecektir. 

Ancak futbolun anayasasını yaz, madde madde tüm yönetim ve organizasyonun şemasını çıkar ve paydaşlarınla kafa kafaya vererek muntazam bir futbol kanunu taslağını hazırla. Bu taslağı tüm futbol takımlarına gönder ve eklenmesi gereken çıkarılması gereken yerleri düzenle. Sonra da bunların olmasını istiyoruz, aksi halde bu yapılanma devam etmesi halinde ben yokum de ve sözünün arkasında dur. 

Bu son dediklerim yapılmazsa hiçbir bok olmaz. Her şey aynı tas aynı hamam devam eder, kümelerden kümelere düşmenle kalırsın. Bunları yap, futbol devriminin öncüsü ol. Ve berhudar ol sevgili Fenerbahçe! 

Yorumlar